piątek, 17 lutego 2017

KURCZAK CURRY LIGHT



Dla tych, którzy nie lubią marnować dnia, którzy są na diecie i muszą przygotować obiad, nie tylko dla siebie. Kurczaka najlepiej przygotować rano, a pół godziny przed posiłkiem, tylko wyjąć z lodówki i dusić 30 minut.  Danie proste i dietetyczne, a co najważniejsze smaczne. Tak, dieta nie musi być nudna. 😉 

KURCZAK CURRY LIGHT

Składniki:

- 300 g piersi z kurczaka
- 2 cebule dymki
- 1 płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 mały jogurt naturalny (ok.150 g)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka przyprawy curry

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na oliwie z rozgniecionym czosnkiem i koncentratem pomidorowym. Zdjąć z ognia, zalać jogurtem i dodać curry. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z sosem i odstawić do lodówki (na min.godzinę). Następnie dusić pod przykryciem ok 30 minut. W razie potrzeby podlewać wodą.

SURÓWKA:

- kapusta pekińska
- papryka czerwona
- ogórek świeży
- pomidorki koktajlowe
- sos vinegret
Wszystko pokroić i polać sosem.


Smacznego! 😉




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Tłumacz

Szukaj na tym blogu