KURCZAK CURRY LIGHT
Składniki:
- 300 g piersi z kurczaka
- 2 cebule dymki
- 1 płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 mały jogurt naturalny (ok.150 g)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka przyprawy curry
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na oliwie z rozgniecionym czosnkiem i koncentratem pomidorowym. Zdjąć z ognia, zalać jogurtem i dodać curry. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z sosem i odstawić do lodówki (na min.godzinę). Następnie dusić pod przykryciem ok 30 minut. W razie potrzeby podlewać wodą.
SURÓWKA:
- kapusta pekińska
- papryka czerwona
- ogórek świeży
- pomidorki koktajlowe
- sos vinegret
Wszystko pokroić i polać sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz